Det var en fågel som först märkte att någonting höll på att hända

Något hände i Botkyrka idag. Kommunen säljer ut Alby till en riskkapitalist som inte uppfyller kommunens krav. All heder till de moderater i Botkyrka som gick emot partilinjen och röstade mot försäljningen till en person som inte ens kan avtala om långsiktigt engagemang, som kommunen egentligen krävde. Till ett företag som kräver att tjäna dubbelt så mycket som Botkyrkabyggen gjorde.

http://blogg.dn.se/viktor/2013/06/26/alby-ar-salt/

Ingen heder hos Socialdemokraterna i Botkyrka som beter sig som Moderaterna. De som vill sälja ut Albybergets 1300 bostäder så fort som möjligt till varje pris. Till. Varje. Pris.

Ingen heder hos det så kallade Socialdemokratiska arbetarpartiet som har försökt förhindra demokratisk organisering i Botkyrka under de senaste månaderna.
Ni svek folket. Glöm aldrig det.

Till och med Sverigedemokraterna ville ha en folkomröstning. Kommunstyrelsen i Botkyrka är pinsam och nu skäms jag innerligt för att jag kommer från Botkyrka.

Det fanns en Botkyrkalåt som vi brukade sjunga när jag gick i grundskolan där: “Botkyrka! Vilken underbar plats du är! Vi har kommit från hela världen hit och vi ska bygga vår framtid här.”
Men det finns inte mycket till framtid här, där invånare som betalat hyra och skatt i 15 år får se sina bostäder säljas ut istället för att renoveras.

Till varje pris.

Nu håller vi inte tysta. Vi ropar, vi skriker, vi förklarar för alla sossar hur deras parti i kommunen har svikit sina ideal. Det finns en låt som brukar sjungas under den politiska allsången i Almedalen som heter “Fy på sig, sosse!”. Den ska jag sjunga extra högt i år.

1 thought on “Det var en fågel som först märkte att någonting höll på att hända

  1. Pingback: Återuppväck förslaget om att grundlagsfästa äganderätten | copy is right

Leave a Reply