Jag har blivit lovebombad!

Två MKV-forskare hyllar mig i sin podcast Mediespanarna i avsnittet om Högskoleverket och Tintin (MP3). Mellan 06:02 och 07:35 pratar de om vad jag har skrivit på Ajour om gällande #ENQAgate och #Tintingate.

Blev så glad att jag ville dela med mig av detta.

Citerar:

“I det här sammanhanget vill jag lyfta fram en person, vi ska försöka lovebomba personer ibland, en person som är aktiv på Twitter och aktiv på Ajour.se. En person som heter Tanvir Mansur, tror jag det uttalas, som väldigt snabbt skrev en sammanfattande artikel om det här, om vad som hände och uppmanade medier att skriva om det. Så han var en av få som tog tag i det.”

“Han twittrar under ‘Tan the Man’.”

“Ja, @TantheMan [nej, utan @TanvirMansur, min anmärkning]. Så, tips, för er som är intresserade! OCH på tal om honom också, han gjorde en TILL bra sak, nästa samma vecka, tror jag. Vilket för oss in på dagens ämne.”

“Och kanske förra veckans stora ämne”

“Ja, just det. #Tintingate. Där han var den enda journalisten [jag är inte journalist, min anmärkning], såvitt jag vet, som faktiskt tog reda på vad som försiggick.”

“…på Kulturhuset i Stockholm, när då DN kom ut med braskande rubriker om att man ‘skulle rensa ut Tintin från Kulturhuset’.”

“Och då exploderade Twitter en tanke om att ‘nu plockar de bort dem helt från beståndet’ och alla skällde ut dem och det kom ut en massa-… man började prata om censur osv. Och så visar det sig att man inte skulle rensa ut dem, utan man skulle flytta dem från en hylla i en sektion till en annan hylla. Och Tanvir då, han ringde upp och frågade [nej, jag gick faktiskt dit och frågade, min anmärkning] och sen gick han också dit och filmade.”

“…på Kulturhuset, ja.”

“På Kulturhuset, och lade upp ett kort klipp som visade ‘här är böckerna nu och hit ska dem’, och så gick han tio meter då.”

“För de skulle finnas på det här… Serieteket på Kulturhuset. Men det flyttades från barn- och ungdomsavdelningen.”

“Och sen kan man verkligen diskutera allt det som har hänt i samband med #Tintingate ändå, för det har väckt en massa andra frågor.”

“Och det var det vi tänkte göra just nu!”

😀

Leave a Reply