“Segregerade förorter”

Idag blev jag citerad i DN STHLM apropå min rant igår på Twitter om segregerade förorter. Nedan sammanfattar jag allt.

 1. TanvirMansur
  Hej! Varför kallar man inte mer eller mindre etniskt homogena områden som Djursholm o Solsidan för segregerade? De lever i en etnisk enklav?
 2. androt
  @TanvirMansur Vänstern har väl försökt lansera det i många år, vad jag vet. Fastnar aldrig riktigt i medierna verkar det som.
 3. orjanr
  @TanvirMansur Vänsterpartiets “Integrera också den vita överklassen” är några år gammal men perspektivet lika aktuellt: http://www.vansterpartiet.se/images/stories/media/dokument/rapporter/integrera_ocks_den_vita_verklassen.pdf
 4. TanvirMansur
  @patricpeippo Ja, eller för att dessa grupper tillhör normen och då behöver de inte “integreras”, alltså är de inte “segregerade”? Typ?
 5. TanvirMansur
  Tänk er den här beskrivningen: “Solsidan är en utsatt förort med hög segregation då det är ett svensktätt område i utkanten av Stockholm.”
 6. TanvirMansur
  @Sakine Nej, men det är ett hopkok av olika beskrivningar. Det som vagt brukar kallas “mediebilden”.
 7. TanvirMansur
  Tänk på dessa begrepp och om det verkligen stämmer överens med förorter o vad de betyder: “invandrartätt”, “betong”, “segregerad”, “utsatt”.
 8. TanvirMansur
  Jag har bott i Norsborg (Norra #Botkyrka) i 25 år. Det enda som är “betong” kretsar kring tunnelbanan. I övrigt: Skog, sjö, åkrar o skog.
 9. TanvirMansur
  Jag har bott i Norra #Botkyrka i 25 år. Om det är tätt med ngt, så är det mångfald, inte homogenitet. Ungdomar, äldre, akademiker, arbetare.
 10. TanvirMansur
  Jag har aldrig vandrat in i Sverige, utan är född här. Men är alltså en av de personerna som gör att #Botkyrka beskrivs som “invandrartätt”.
 11. Juristfan
  @TanvirMansur @sakine Roade mig med att googla orden “invandrartät förort”. Här ett talande exempel. http://www.dn.se/sthlm/segregationen-okar-stort-i-invandrartata-fororter
 12. TanvirMansur
  Helt ärligt: Det är mer BETONG i Stockholms innerstad än det är i Stockholms förorter. Snarare tvärtom, mer natur i förorterna.
 13. TanvirMansur
  Vill inte försköna bilden av “förorter”, men nyansera vår begreppsanvändning. Jag har aldrig känt igen mig i “betong”-beskrivningen.
 14. TanvirMansur
  Haha, varje gång jag twittrar om #Botkyrka, så lockar jag fram en massa Botkyrka-patrioter. 🙂 Bästa kommunen, what can I say?

Leave a Reply